Estalviem energia

Montserrat Solà participarà a la Marató de l’estalvi energètic a les escoles de Mataró aplicant durant el mes de febrer diferents mesures d’estalvi energètic que es traduiran en recursos econòmics per lluitar contra la pobresa energètica. També participaran en el projecte Antoni Machado, Anxaneta, Les Aigües i Tomàs Viñas.
El projecte compleix un doble objectiu: sensibilitzar sobre les repercussions de l’excés de consum energètic aplicant bones pràctiques per reduir-lo i a la vegada aconseguir uns estalvis que tindran finalitat social.
Les escoles hauran de reduir els consums en electricitat, climatització i aigua durant el mes de febrer respecte a la mitja del mes de febrer dels tres últims anys (2015, 2016 i 2017), amb la implantació de bones pràctiques de consum energètic i buscant la implicació d’alumnes, professors i resta de treballadors dels equipaments. L’Ajuntament destinarà l’estalvi econòmic aconseguit a accions de lluita contra la pobresa energètica.

Entre les mesures que els equipaments aplicaran aquest mes hi ha accions com reduir hores d’ús de la climatització, tancament parcial de lluminàries o apagada total quan no són necessàries, ajustar les cisternes dels inodors per reduir la capacitat d’aigua descarregada, etc. L’Ajuntament farà un control setmanal dels consums d’energia.
L’any passat, quatre equipaments de Mataró van participar amb equipaments d’onze ajuntaments més a la 2a Marató d’estalvi energètic. Recollint el testimoni d’aquesta iniciativa, enguany l’Ajuntament impulsa en solitari a la ciutat aquesta nova campanya d’estalvi energètic, centrada només a les escoles.